Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Μαρία Θεοδωρίδου: Αλλάζουν τα δεδομένα για τον εμβολιασμό των εγκύων κατά της Covid-19

Μαρία Θεοδωρίδου: Αλλάζουν τα δεδομένα για τον εμβολιασμό των εγκύων κατά της Covid-19

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή ήταν αρνητική η θέση των διεθνών φορέων στο θέμα του εμβολιασμού των εγκύων κατά της Covid-19, η εμπειρία και τα νέα στοιχεία αλλάζουν την θέση αυτή.

Με δεδομένο το γεγονός ότι και η λοίμωξη μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την έγκυο αλλά και την υγεία του εμβρύου, οι αρχικές συστάσεις τροποποιήθηκαν και σε δεύτερο στάδιο επέτρεπαν τον εμβολιασμό των εγκύων υπό προϋποθέσεις και κυρίως εάν η έγκυος είχε αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν.

Τώρα, τα νέα δεδομένα, τα οποία στηρίζονται σε αρχείο κυήσεων των ΗΠΑ με πάνω από 90.000 κυήσεις, δείχνουν ότι δεν εντοπίστηκε κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς εγκύων. Το γεγονός αυτό οδήγησε την Βρετανική Επιτροπή Εμβολιασμών να δώσει το πράσινο φως, ώστε να εμβολιάζονται και οι έγκυοι με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου τους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, δεν χρειάζεται πλέον να γίνεται τεστ κύησης πριν τον εμβολιασμό, δεν επηρεάζεται η γονιμότητα από το εμβόλιο και δεν χρειάζεται να αναβληθούν οι προσπάθειες τεκνοποίησης.

Check Also

Πελώνη: Σταδιακά ανοίγματα με προσοχή – Στόχος να μην υπάρξει πισωγύρισμα

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές …