Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Μέχρι και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μέχρι και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει φτάσει σε επίπεδο να επηρεάζει σημαντικά και την πραγματοποίηση χειρουργείων:

«Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό και, μάλιστα, σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορονοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι 227.

Πριν την πανδημία, λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες, από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα που διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία. Η αναμονή για χειρουργεία εκτινάχθηκε στα 2 έτη (π.χ. ορθοπεδικά)», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Check Also

Τηλεδιάσκεψη ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του αμερικανικού CDC

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με επικεφαλής την Dr …