Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Μέχρι και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μέχρι και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει φτάσει σε επίπεδο να επηρεάζει σημαντικά και την πραγματοποίηση χειρουργείων:

«Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό και, μάλιστα, σε μία περιοχή που εξακολουθεί να πλήττεται. Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες – Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορονοϊού. Οι κενές οργανικές θέσεις σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι 227.

Πριν την πανδημία, λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες, από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα που διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία. Η αναμονή για χειρουργεία εκτινάχθηκε στα 2 έτη (π.χ. ορθοπεδικά)», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Check Also

Ψυχική Υγεία: Τι προβλέπει η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών που υπέγραψαν υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι του ΠΟΥ Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας, για την καλύτερη Ψυχική …