Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επόμενη πρόκληση είναι η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επόμενη πρόκληση είναι η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Tο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ευχαρίστησε το προσωπικό της ομάδας αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19.

«Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Κέρκυρας», του είπε ο Διοικητής του ιδρύματος, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για τη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο 28 κρεβάτια για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό και έξι κρεβάτια εντατικής θεραπείας (συν έξι ακόμη που ετοιμάζονται).

Το προσωπικό που προσλήφθηκε θα μείνει στο ΕΣΥ

«Έχουμε ζητήματα με τον ιό, όχι τόσα όσο να ανησυχούμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αφότου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα προβλήματα του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω τουριστικής περιόδου και της πανδημίας.

Επαναβεβαίωσε ότι θα εγκατασταθεί μοριακός αναλυτής για τις διαγνωστικές ανάγκες της Κέρκυρας, ενώ τόνισε πως πρέπει να προστατευθούν κάτοικοι και επισκέπτες και παράλληλα να θωρακιστεί πλήρως το σύστημα υγείας.

«Για μας ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε με εξπρές διαδικασία πράγματα που θα μας έπαιρναν πολύ καιρό, όπως την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, το οποίο θα μείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η επόμενη πρόκληση είναι η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των πλωτών ασθενοφόρων, που έχει μεγάλη σημασία για τα διαπόντια νησιά, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα του ψυχιατρικού τομέα, καθώς το νοσοκομείο έχει ενσωματώσει την ψυχιατρική μονάδα που υπήρχε στο νησί. «Χαίρομαι που το ακούω αυτό, γιατί η ψυχική υγεία ήταν ο μεγάλος παραμελημένος της υγείας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Στις 17 Ιουλίου ο μοριακός αναλυτής

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 17 Ιουλίου θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα.

Check Also

Κικίλιας: Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα συστήνουμε να γίνει κανονικά η 2η δόση AstraZeneca

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Υγείας …