Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κορονοϊός: οι τρεις εστίες που προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση

Κορονοϊός: οι τρεις εστίες που προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε ότι σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας.

Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. «Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα», τονίζει ο κ. Πέτσας.

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις  συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. «Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε», υποστηρίζει.

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι και για τις τρείς αυτές πηγές ανησυχίας λαμβάνονται μέτρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στις αστικές μεταφορές, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να περιοριστεί ο συνωστισμός.

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καρδιοπαθείς για τον COVID-19

• Ποιοι ασθενείς με καρδιολογικές παθήσεις ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε περίπτωση μόλυνσης με COVID-19; …