Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών στις 24 Νοεμβρίου

Κινητοποίηση των φυσικοθεραπευτών στις 24 Νοεμβρίου

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) καλεί τα μέλη του σε κοινή δράση με τους φοιτητές και σε κινητοποίηση για μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 12 μ.μ.

Τα αιτήματα του ΠΣΦ είναι:

  • ΟΧΙ στην αναγνώριση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
  • ΟΧΙ στην αλλοίωση της ευρωπαϊκής οδηγίας με «εξόφθαλμες» ρυθμίσεις για χάρη των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης.
  • ΟΧΙ στην παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ με ελληνικά «τερτίπια».
  • ΟΧΙ στην αναγνώριση Νομοθετικώς Ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων στο χώρο της Υγείας.
  • ΝΑΙ στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.
  • ΝΑΙ στην πανεπιστημιοποίηση και των τεσσάρων σχολών Φυσικοθεραπείας.
  • Αυτοτελές και αυτόνομο το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
  • Επαρκής χρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας.

Ο ΠΣΦ καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας και να απέχουν από την εργασία τους στο Δημόσιο στις 24 Νοεμβρίου, προκειμένου, από κοινού με τους φοιτητές των τεσσάρων τμημάτων Φυσικοθεραπείας, να απαιτηθεί η άρση «των χαριστικών ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν για χάρη των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/ΕΚ εκδόθηκε για να διευκολύνει τη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών – εργαζομένων, που θα ζητήσουν την τύχη τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ολίγων εκλεκτών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης, όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Θέτω ένα συγκεκριμένο και πολύ απλό ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας: Μπορεί να μας απαντήσει την αναλογία Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναγνωρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ). Δηλαδή, πόσοι ξένοι ζήτησαν αναγνώριση από το ΣΑΕΠ για να εγκατασταθούν και να εργαστούν στην Ελλάδα και πόσοι ήταν οι Έλληνες που ζήτησαν αναγνώριση από το ΣΑΕΠ για να εργαστούν στην χώρα τους, την Ελλάδα;

Περιμένω εναγωνίως την απάντηση, για να επιβεβαιωθεί το πρώτο σκέλος της τοποθέτησης μου και να συγκριθεί αυτή η τακτική με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε δεν χρησιμοποιεί την ευρωπαϊκή οδηγία 2005/36/ΕΚ για να νομιμοποιήσει ‘’δια της πλαγίας οδού’’ επαγγελματικό δικαίωμα σε αποφοίτους από σχολές που δεν αποτελούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάνει η Ελλάδα. Tα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται τα Δημόσια Εκπαιδευτικά ιδρύματα και επίσης σέβονται και τους Πολίτες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Check Also

Τι σημαίνει «υψηλή αποτελεσματικότητα» των εμβολίων και γιατί στην πράξη πιθανόν να είναι μικρότερη

Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων κατά του κορονοϊού είναι ζωτικός, προκειμένου να μπει …