Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: «Η ανθρώπινη ζωή πάνω από οποιαδήποτε μικροπολιτική κομματική σκοπιμότητα»

Κικίλιας: «Η ανθρώπινη ζωή πάνω από οποιαδήποτε μικροπολιτική κομματική σκοπιμότητα»

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Διοίκηση και το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ περιηγήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Καρδιολογική Κλινική και στη Μονάδα Εμφραγμάτων. Διαπίστωσε, επίσης, την πρόοδο των εργασιών  ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του Νοσοκομείου, η οποία προέρχεται από τη μεγάλη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του Νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο. Επιπλέον, έκανε λόγο για την ενίσχυση του «Λαϊκού» με νέα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα.

Δήλωσε, δε, μεταξύ άλλων:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση, στη νοσηλευτική υπηρεσία, στους συναδέλφους ιατρούς, στους τραπεζοκόμους, στις καθαρίστριες, σε όλο το προσωπικό μας.

Το “Λαϊκό διαθέτει μία εξαιρετική Αιματολογική Κλινική, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης και Αριστείας, όπου εξωτερικοί ασθενείς έρχονται από όλη την Ελλάδα για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει.

…Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, τους καινούριους χώρους υγιεινής που έρχονται από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στο πρόγραμμα Next Generation του ΕΣΠΑ υπάρχει, επίσης, η ψηφιοποίηση των Νοσοκομείων και το πράσινο Νοσοκομείο.

Όπως έχω ανακοινώσει ξανά, έχω δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, προ κορονοϊού και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, οι οποίοι θα παραμείνουν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και για τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε Επιμελητές Β΄ έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για νέους μόνιμους ιατρούς στα Νοσοκομεία μας».

Ο κ. Κικίλιας είχε την ευκαιρία να δει, επίσης, τις νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο, καθώς και του triage και των εξωτερικών ιατρείων.

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αττική λόγω covid-19, ο Υπουργός απάντησε:

«Δείξαμε ότι μπορούμε και συνεχώς θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ στο λεκανοπέδιο της Αττικής (και ένα από τα νοσοκομεία είναι το «Λαϊκό»), αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτή την πολύ ισχυρή συμμαχία των γιατρών μας, των νοσηλευτών μας και των πολιτών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων, πρέπει να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει και οι πολίτες να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, που με ηρωικό τρόπο κάνουν τη δουλειά τους.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ πάνω από την οποιαδήποτε μικροπολιτική κομματική στόχευση ή σκοπιμότητα.

Τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αντιμετωπίζουμε μία έκτακτη κατάσταση Δημόσιας Υγείας, που τα τραγικά αποτελέσματά της τα βλέπουμε σε άλλες χώρες και γύρω μας.

Η έκκλησή μου, για μία ακόμη φορά, είναι όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε αυτή την προσπάθεια που αξίζει όσο τίποτα άλλο, να σωθεί ακόμα και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή».

Check Also

Νέο αρνητικό ρεκόρ: 1547 κρούσματα, 10 θάνατοι και 108 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, …