Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας σε καταυλισμό Ρομά: «Είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»

Κικίλιας σε καταυλισμό Ρομά: «Είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κλιάφα, στα Σπάτα Αττικής, όπου από το πρωί κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διεξάγει rapid tests στους κατοίκους.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing, με στόχο την ασφάλειά τους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, οι κ.κ. Κικίλιας και Σταμάτης έκαναν δηλώσεις:

«Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης Πολιτείας για όλους τους ανθρώπους, όλους τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας, γι’ αυτούς που δεν μπορούν, γι’ αυτούς που δεν έχουν, για τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Γι’ αυτό τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας είναι σήμερα εδώ, για να κάνουν testing και, παράλληλα, για να παροτρύνουμε και τους Ρομά να εμβολιαστούν.

Συνομίλησα εδώ με νέα παιδιά, με τις οικογένειές τους. Με πολύ μεγάλη συναίσθηση του καθήκοντος, αγάπη και σεβασμό, θέλουμε να πείσουμε όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας γίνεται για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού και να έρθουν να εμβολιαστούν.

Η οργανωμένη Πολιτεία θα κοιτάξει με τον Γενικό Γραμματέα και όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, για τα βασικά στοιχεία που έχει ανάγκη ένας τέτοιος οργανωμένος καταυλισμός.

Το μήνυμα, όμως, είναι ότι η Covid-19 είναι ένας τεράστιος εχθρός της Δημόσιας Υγείας, και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας εδώ –και σε όλη τη χώρα– να τεσταριστούν και να εμβολιαστούν.

Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση, γι’ αυτό και θα φροντίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε και σε όλους τους υπόλοιπους καταυλισμούς, όπου υπάρχουν ειδικές ομάδες, να φτάσουμε και να τεστάρουμε και να εμβολιάσουμε.

Παράλληλα, είναι κάτι που βλέπω ότι το ζητούν εδώ οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής. Αυτό είναι σημαντικό.

Στους ανθρώπους αυτούς προέχει η ισονομία και η ισοπολιτεία, τους σεβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τη ζωή τους», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

«Για την Κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας, ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ. Ήρθαμε εδώ να ενημερώσουμε, να κάνουμε rapid test στους συμπολίτες μας Ρομά, να τους ενημερώσουμε για τον εμβολιασμό. Έτσι δείχνουν οι ίδιοι ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας.

Ζούμε μια περίοδο Covid, και οι Ρομά δείχνουν ότι με τη σωστή ενημέρωση μπορούν και αυτοί και να κάνουν τα rapid test και να εμβολιαστούν, δίνοντας τα παράδειγμα και σε άλλους. Και ειδικά οι νέοι Ρομά, που είναι η πλειονότητα του πληθυσμού, δείχνει ότι είναι κοντά σε αυτό.

Τους ευχαριστούμε, ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας που είναι εδώ σήμερα και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας που έχει αναλάβει όλο αυτό το κομμάτι, και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για μια καλύτερη μέρα», δήλωσε με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Check Also

Ψυχική Υγεία: Τι προβλέπει η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών που υπέγραψαν υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι του ΠΟΥ Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας, για την καλύτερη Ψυχική …