Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Καμία διακοπή στις Χημειοθεραπείες τονίζει το «Θεαγένειο»

Καμία διακοπή στις Χημειοθεραπείες τονίζει το «Θεαγένειο»

Η Διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» διαβεβαιώνει με σχετική ανακοίνωσή της τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας, ότι δε θα υπάρξει καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών τους. Η ανάγκη για την εν λόγω ανακοίνωση, δημιουργήθηκε από την αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων για το θέμα της διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», είναι το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και χορηγεί, μεταξύ άλλων, 150 περίπου χημειοθεραπείες.

«Από το καλοκαίρι του 2016, η διάλυση των Κυτταροστατικών φαρμάκων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 9ου ορόφου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή και έχει συσταθεί από το Σεπτέμβριο, επιτροπή για το συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ).

Η ένταξη στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, ΚΜΔΚΦ, αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης και κυρώθηκε και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την 16η Ιανουαρίου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας χρήματα του Αντικαρκινικού Εράνου, δρομολογείται η προμήθεια Ρομποτικού Συστήματος Διάλυσης Κυτταροστατικών, για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων και εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά τη χρόνια διαφωνία μεταξύ Νοσηλευτών και Φαρμακοποιών αναφορικά με το τίνος αρμοδιότητα είναι η διάλυση των κυτταροστατικών, είμαστε σε αναμονή σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας», αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης.

Check Also

Αιφνίδια η απώλεια όσφρησης-γεύσης στους ασθενείς με COVID-19. Αποκαθίσταται εντός δύο εβδομάδων

Δημοσιεύθηκε προσφάτως στο περιοδικό Journal of the American Medical Association (JAMA) ένα άρθρο ανασκόπησης για …