Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θετικός στον COVID-19, τελικά, ο μαθητής στο Κερατσίνι – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ περί λανθασμένης διάγνωσης

Θετικός στον COVID-19, τελικά, ο μαθητής στο Κερατσίνι – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ περί λανθασμένης διάγνωσης

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μαθητής σε σχολείο του Κερατσινίου. Ο μαθητής είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει αρχικά ότι τα αποτελέσματα του τεστ ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μετά την ενημέρωση ότι το τεστ ήταν αρνητικό, το παιδί πήγε κανονικά σχολείο και ήρθε σε επαφή με μαθητές και καθηγητές, θέτοντάς τους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κερατσινίου, το σχολείο απολυμάνθηκε.

Τι απαντά ο ΕΟΔΥ

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΔΥ απάντησε στις συγκεκριμένες καταγγελίες, αναφέροντας τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορονοϊό), αξίζει να διευκρινιστεί ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο, και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια, μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή».

Check Also

ECDC: Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. με πολύ χαμηλό κίνδυνο COVID-19

Σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) στις 15 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε η τρέχουσα επιδημιολογική …