Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Η πανδημία του παραλόγου…

Η πανδημία του παραλόγου…

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα ζήσαμε και ζούμε τον φόβο, την αγωνία, την αβεβαιότητα, αλλά και τον παραλογισμό. Αυτόν που βρίσκει έδαφος να “ανθίσει” σε συνθήκες πρωτόγνωρες, όπως αυτές που βιώνουμε την περίοδο αυτή. Από τους αρνητές της πανδημίας, περάσαμε στους αρνητές της μάσκας και των όποιων μέτρων έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, για να φτάσουμε στους αρνητές των εμβολίων και τα σενάρια για 5G, τσιπάκια, έλεγχο των κυβερνήσεων, τα “μπόλια του θανάτου” και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τα σενάρια συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, τα fake news βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακριβώς γιατί ζούμε κάτι πρωτόγνωρο και, ελλείψει, πολλές φορές, επαρκούς και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, “κάνουν party” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζοντας ακόμη και τους πιο ψύχραιμους.

Τα κρούσματα μειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, απλά και μόνο για να δικαιολογηθεί το άνοιγμα του τουρισμού. Όπως επίσης, τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία το τελευταίο διάστημα για να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Και να μην ξεχνάμε πως, παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων, δεν αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ούτε και οι διασωληνώσεις. Άρα, είτε ο κορονοϊός είναι μία απλή γρίπη, είτε μας κρύβουν στοιχεία για να μην αναγκαστούν να πάρουν νέα μέτρα και πληγεί ο τουρισμός.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σενάρια συνωμοσίας που διαχέονται καθημερινά. Αγνοώντας τα επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων κρουσμάτων αφορά πλέον στις ηλικίες 15-24, που ως επί το πλείστον δεν θα νοσήσουν σοβαρά, αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο τους γονείς, τους θείους, τον παππού και την γιαγιά τους, αν είναι ανεμβολίαστοι. Αγνοώντας πως καμία κυβέρνηση, σε καμία γωνία του πλανήτη, δεν θα μπει σε ένα “παιχνίδι αυξομείωσης των κρουσμάτων”, δεν θα παίξει με την υγεία των πολιτών, για να επιτύχει κάποιους κρυφούς στόχους.

Οι συνωμοσίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Πολύ περισσότερο από τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων. Επηρεάζουν την κοινωνική συνοχή, μπλοκάρουν την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου και απρόσκλητου εχθρού και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας. Ας εμβολιαστούμε όλοι, να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο και θα τα βρούμε μετά. Άλλωστε, έχοντας όλοι 5G και τσιπάκια, η επικοινωνία θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολη.

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Check Also

Ψυχική Υγεία: Τι προβλέπει η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών που υπέγραψαν υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι του ΠΟΥ Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας, για την καλύτερη Ψυχική …