Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Επικίνδυνη η αντιποίηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος

Επικίνδυνη η αντιποίηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος

«Θα επιτρέπατε σε έναν εποχιακό υπάλληλο ενός κέντρου ευεξίας (SPA) να κάνει θεραπεία, ασκώντας προοδευτικά φορτία στο κάταγμα ισχίου της μητέρας σας;

Θα αφήνατε τον γυμναστή του σχολείου των παιδιών σας, να αποκαταστήσει τον έντονο πόνο στη μέση από την κήλη δίσκου;

Σας φαίνεται φυσιολογικό να εμπιστευθείτε την νεαρή δασκάλα γιόγκα της φίλης σας να αντιμετωπίσει την κεφαλαλγία τύπου τάσεως του συζύγου σας κάνοντας “ολιστικό” μασάζ στον αυχένα του;». Με αυτά τα ερωτήματα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θέλει να δείξει την επικινδυνότητα της αντιποίησης του επαγγέλματός του, η οποία σύμφωνα με τον σύλλογο έχει πάρει χαρακτήρα επιδημίας.

«Μόνο πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών έχουν το νόμιμο δικαίωμα, την επιστημονική κατάρτιση, την ικανότητα και την ευαισθησία να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα το πρόβλημα αυτό. Οι πολίτες πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους από επικίνδυνες και αμφιλεγόμενες πρακτικές άγνωστων “θεραπευτών”, δεν πρέπει να συγχέουν την φυσικοθεραπεία με την ευεξία και την γυμναστική και δεν πρέπει να γίνονται θύματα εξαπάτησης των προσδοκιών τους», τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν τους νόμιμους πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές σε αυτόν το σύνδεσμο: http://www.psf.org.gr/physio_members.php.

Check Also

ΠΣΦ: Αδικαιολόγητη η απόφαση ΕΟΠΥΥ για τις φυσικοθεραπείες στα παιδιά της ειδικής αγωγής

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) θεωρεί «άνευ λόγου και αιτίας» την απόφαση του Δ.Σ. του …