Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εξηγήσεις για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού ζητούν οι Βρυξέλλες

Εξηγήσεις για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού ζητούν οι Βρυξέλλες

Στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής κατέθεσε σήμερα, ο πρόεδρος  του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μετά την Αναφορά  που είχε υποβάλλει ο ΠΦΣ αλλά και ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής, κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την δυνατότητα ιδιοκτησίας φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.

Η αναφορά του Πανελλήνιου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Αναφορών.

Στην διαδικασία που  ξεπέρασε κατά πολύ τα συνηθισμένα χρονικά όρια, οι Ευρωβουλευτές αντιμετώπισαν θετικά τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος.

Η Επιτροπή Αναφορών θα αποστείλει στο υπουργείο Υγείας Επιστολή Εξηγήσεων, με την οποία θα ζητά  τους λόγους που την ελληνική Κυβέρνηση να εκδώσει τις αποφάσεις για το ιδιοκτησιακό  των Φαρμακείων. Μάλιστα  όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής θα ζητήσει η ίδια προσωπικά να δοθεί γραπτή απάντηση.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λουράντος, τόνισε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει η καλύτερη διασπορά φαρμακείων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τι θα προσφέρει η «απελευθέρωση» που φέρνει οποιονδήποτε  ιδιώτη στα φαρμακεία;», ενώ υποστήριξε πως ο «ανταγωνισμός» έφερε στην Ελλάδα αύξηση στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ από 20 – 50%.

«Τα 11.000 φαρμακεία δεν δημιουργούν  μονοπώλια. Οι 10 αλυσίδες  όμως ναι», είπε χαρακτηριστικά.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Παρά τον έλεγχο της πανδημίας, κρύβονται οι παθογένειες του ΕΣΥ»

Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή συνέβαλαν …