Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΕΚΑΒ: Θετικοί στον νέο κορονοϊό δύο εργαζόμενοι και άλλοι 30 σε καραντίνα

ΕΚΑΒ: Θετικοί στον νέο κορονοϊό δύο εργαζόμενοι και άλλοι 30 σε καραντίνα

Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί στο ΕΚΑΒ, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό δύο εργαζόμενοι του Κέντρου. Ο ένας εκ των δύο είχε παρουσιάσει πυρετό, ενώ ο δεύτερος παραμένει ασυμπτωματικός.

Την ίδια ώρα τέθηκαν σε καραντίνα 30 άτομα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, καθώς ο ένας εργαζόμενος ήρθε σε επαφή μαζί τους, επισκεπτόμενος διάφορες διοικητικές υπηρεσίες του Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα θα υποβληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες σε εργαστηριακό έλεγχο από ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το τεστ αναμένεται να γίνει σε 4 ημέρες προκειμένου να δώσουν πιο ασφαλή αποτελέσματα. Όποιος βρεθεί αρνητικός θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του.

Οι δύο εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν μεταφέρει κανέναν ασθενή με κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, καθώς όταν τα ασθενοφόρα μεταφέρουν ακόμη και ύποπτα περιστατικά, το πλήρωμα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ για covid-19. 

Στους χώρους του ΕΚΑΒ έγινε απολύμανση και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στην εργασία τους, προσαρμόζοντας ανάλογα τις βάρδιες τους με βάση και τα νέα δεδομένα.

Check Also

Ακμή και μάσκα: Πώς να αποφύγουμε τις εξάρσεις λόγω της συνεχούς χρήσης

Η νέα κανονικότητα της ζωής μας απαιτεί να φοράμε καθημερινά μάσκες και συχνά επί πολλές …