Αρχική / Επικαιρότητα / Εθελοντική αιμοδοσία στο Καστελλόριζο

Εθελοντική αιμοδοσία στο Καστελλόριζο

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Καστελλόριζο. Μια ουσιαστική δράση με ιδιαίτερο συμβολισμό στην πιο ακριτική περιοχή της χώρας μας, με βασικό στόχο τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, η οποία ανέλαβε και την όλη διοργάνωση. Οι εθελοντές της Ομάδας φρόντισαν για όλα τα οργανωτικά θέματα με οικονομική υποστήριξη από χορηγούς.

Σημαντική ήταν και η συμβολή των παραγόντων του Δήμου Μεγίστης και ιδιαίτερα του αντιδημάρχου κου Αμυγδάλου, του γιατρού της Στρατιωτικής Μονάδας, του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, του προσωπικού του Αεροδρομίου ως προς τις διευκολύνσεις στη μεταφορά του αίματος και του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. στο Καστελλόριζο και την Αθήνα. Το όλο εγχείρημα τίμησαν αιμοδοτώντας Διοικητές Στρατού και Αστυνομίας, Αξιωματικοί Στρατού, Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυραυλακάτου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Στρατιώτες και πολίτες (κάτοικοι και τουρίστες).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη θερμή υποδοχή! Ήταν πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος που μας υποδέχθηκαν και το ενδιαφέρον που έδειχναν για ενημέρωση σχετικά με την Αιμοδοσία, που αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί. Ήταν μια γιορτή αγάπης και προσφοράς που υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε…», σημειώνει η συντονίστρια-διευθύντρια της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», κ. Ελισάβετ Γρουζή.

Check Also

Θεμιστοκλέους από Καστελλόριζο: Χρέος της Πολιτείας να στηρίζει τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες

Νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό απέκτησε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, από δωρεά του Προέδρου της …