Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Δρομοκαΐτειο: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς – Κραυγή βοήθειας από τους εργαζόμενους

Δρομοκαΐτειο: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς – Κραυγή βοήθειας από τους εργαζόμενους

Επιστολή απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των ασθενών, η οποία απειλεί άμεσα εργαζόμενους και νεοεισαχθέντες στο εν λόγω Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Εισαγγελέα,

Στο Δρομοκαΐτειο η διασπορά του κορονοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 50 ασθενείς θετικοί, και όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα, καθότι δεν είναι σε θέση να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας.

Στο Γηροψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου νοσηλεύονται 37 ασθενείς με κορονοϊό, επίσης οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και δύο νοσηλευόμενοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορονοϊό.

Το Γηροψυχιατρικό Τμήμα νοσηλεύει 37 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία.

Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους, και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους ασθενείς, με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν ψυχικά δεκάδες ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με ύποπτα κρούσματα, χωρίς οξυγόνο.

Δεν υπάρχει απόγευμα-νύχτα Παθολόγος στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα-νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα, χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

Ζητήσαμε οι ασθενείς με κορονοϊό, που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να μεταφερθούν άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία. Να σταματήσει η εφημερία, γιατί κινδυνεύουν οι ασθενείς που εισάγονται να κολλήσουν κορονοϊό. Ζητήσαμε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Τίποτα. Ζητάμε την παρέμβασή σας, γιατί είναι κρίμα να χάσουμε και άλλους ασθενείς ψυχικά πάσχοντες από κορονοϊό. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς».

Check Also

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Άμεση η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα της εθνικής προσπάθειας για την ταχεία επίτευξη …