Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Διημερίδα ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μουσείο της Ακρόπολης για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού

Διημερίδα ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μουσείο της Ακρόπολης για την Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού

Με συμμετοχή 200 καλεσμένων, στελεχών και εκπροσώπων διεθνών και τοπικών φορέων, υπηρεσιών και Υπουργείων, λαμβάνει χώρα στις 7 και 8 Ιουνίου στο Μουσείο Ακρόπολης η διεθνής διημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Κατά την τελετή έναρξης, την επιστημονική συνάντηση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ι. Μπασκόζος.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε ότι στόχος του διημέρου είναι να φέρει σε επικοινωνία και επαφή τους πολυποίκιλους συντελεστές και παράγοντες που εμπλέκονται στη σωστή εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

«Η χώρα δέχεται τεράστιο αριθμό μετακινούμενων πληθυσμών (πρόσφυγες – μετανάστες και τουρίστες) και η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τη μετακίνηση των πληθυσμών, άρα είναι αναγκαία η εφαρμογή του ΔΥΚ», επεσήμανε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας και υπογράμμισε ότι η διυπουργική συνεργασία και η εξασφάλιση της σύμπραξης των απαραίτητων υποδομών είναι στόχος του Υπουργείου. Κλείνοντας, τόνισε ότι η Διεθνής συνεργασία σε πνεύμα αλληλεγγύης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αλληλοβοήθειας είναι απαραίτητη.

Την τελετή έναρξης τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, κ. Α. Ξανθός. «Γίνεται προσπάθεια να αναβαθμίσουμε και να ενδυναμώσουμε τις υπηρεσίες Υγείας, προωθώντας κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, την πρόληψη και τις πολιτικές Δημόσιας Υγείας, με κομβικό στόχο την καθολική κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας.

Τέλος, την τελετή έναρξης χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Υγείας), κ. Α. Λαναράς, ο οποίος τόνισε τη σημασία του νομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διασυνοριακές απειλές κατά της Υγείας, καθώς και τη σημασία της ολοκληρωμένης και ορθής εφαρμογής του και στη χώρα μας.

Check Also

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία της χώρας θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην …