Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διεύρυνση συνεργασίας για ΒΙΑΝΕΞ και MSD

Διεύρυνση συνεργασίας για ΒΙΑΝΕΞ και MSD

Τη διεύρυνση της επιτυχημένης 36χρονης συνεργασίας ανακοίνωσαν οι εταιρείες MSD και ΒΙΑΝΕΞ. Με μια νέα συμφωνία, η ΒΙΑΝΕΞ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου και με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020 τη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου προϊόντων της MSD. Η MSD θα παραμείνει κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας των σχετικών σκευασμάτων, δίνοντας έμφαση σε ψηφιακά εργαλεία επιστημονικής ενημέρωσης των επαγγελματιών Υγείας στη θεραπευτική κατηγορία του διαβήτη.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα μέρος της συνολικής στρατηγικής για την εξέλιξη του επιχειρησιακού μοντέλου της MSD Ελλάδας. Σύμφωνα με τη στρατηγική της  μητρικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, η MSD θα εστιάζει πλέον τις δραστηριότητές της στους τομείς της Ογκολογίας, των Εμβολίων και της ειδικής-νοσοκομειακής φροντίδας. Σε αυτές τις θεραπευτικές περιοχές, το τρέχον χαρτοφυλάκιο, όπως επίσης και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, προσφέρουν θεραπευτικές επιλογές υψηλού βαθμού καινοτομίας, οι οποίες έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και προσδίδουν υψηλή κλινική και οικονομική αξία.

Η ενίσχυση, τέλος, της ελληνικής προστιθέμενης αξίας αποτελεί διαρκή επιδίωξη της MSD – και η μακροχρόνια συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η MSD, ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στη φροντίδα υγείας, κάνει μία ακόμα τομή, εξελίσσοντας το επιχειρησιακό της μοντέλο. Οι νέες επιλογές μάς δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε θεραπευτικές περιοχές με σημαντική κλινική αξία και αντίκτυπο στον ασθενή, να αναπτύξουμε καινοτόμες δράσεις συνεργασίας με τους εταίρους μας βασισμένες στην ψηφιακή τεχνολογία και να ενδυναμώσουμε τους εργαζομένους μας μέσω της απόκτησης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στη νέα εποχή. Επίσης, επενδύουμε στην ενίσχυση στρατηγικών συνεργασιών, με αυξανόμενη υπεραξία για την εθνική οικονομία της Ελλάδας», δήλωσε σχετικά με τη νέα επιχειρηματική συμφωνία η κα Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά: «Αμετακίνητα πιστή στις αξίες της και διαρκώς κινούμενη ρηξικέλευθα, η ΒΙΑΝΕΞ, για μια ακόμη φορά, δημιουργεί το μέλλον εξασφαλίζοντας ύψιστης ποιότητας σκευάσματα, μέσω της ανάληψης ενός ακόμη σπουδαίου χαρτοφυλακίου. Ένα μόλις μήνα προ της ελεύσεως του 2020, η εταιρεία μας αποδεικνύει πως η στοχοθεσία της για την επόμενη μέρα έχει ήδη ευοδωθεί και τα οφέλη από τις νέες συνεργασίες μας είναι πολλαπλά, έχοντας ως άμεσο αποδέκτη την ίδια την ελληνική κοινωνία. Με πραγματική περηφάνια εντάσσουμε στον ήδη πολυποίκιλο τομέα δραστηριοτήτων μας μια σειρά προϊόντων που θα βελτιώσει την ίδια την καθημερινότητα όλων μας ως πολιτών και θα αποτελέσει αφορμή να επεκτείνουμε έτι περαιτέρω ως ΒΙΑΝΕΞ τη θετική μας συμβολή τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και στο κράτος εν συνόλω».

Check Also

Θεμιστοκλέους από Καστελλόριζο: Χρέος της Πολιτείας να στηρίζει τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες

Νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό απέκτησε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, από δωρεά του Προέδρου της …