Αρχική / Επικαιρότητα / «Δεν είναι προαπαιτούμενο το μοριακό τεστ για COVID-19 για την επιστροφή των αθλητών», διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

«Δεν είναι προαπαιτούμενο το μοριακό τεστ για COVID-19 για την επιστροφή των αθλητών», διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μετά τα δημοσιεύματα περί απαραίτητων δικαιολογητικών για την επιστροφή των αθλητών στις προπονήσεις τους, ξεκαθάρισε προς αποφυγήν παρερμηνειών ότι δεν απαιτείται η πραγματοποίηση μοριακού τεστ για τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ σημειώνει συγκεκριμένα ότι:

  • Ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων στην αθλητική δραστηριότητα, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στις οδηγίες της που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.
  • Το έντυπο της αρχικής ιατρικής βεβαίωσης τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει παρερμηνεία περί ανάγκης διενέργειας μοριακού τεστ PCR, προκειμένου να υπογραφεί η βεβαίωση από τον ιατρό. Στο νέο έντυπο αναφέρονται αναλυτικά πλέον τα συμπτώματα που συνδέονται με τη λοίμωξη COVID-19.
  • Αν ο ιατρός, από την κλινική εξέταση και μετά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο.