Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Γκίκας Μαγιορκίνης: Τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αττική

Γκίκας Μαγιορκίνης: Τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αττική

Και στο δεύτερο κύμα η πανδημία «χτυπά» τα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Έτσι και η Αττική συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά – σήμερα από τις 346 περιπτώσεις οι 210 αφορούσαν την Αττική και γι’ αυτό τον λόγο, ο καθηγητής επανέλαβε την έκκληση στους άνω των 65 να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη πολλές χώρες πλέον λαμβάνουν μέτρα και προχωρούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την επιδημιολογική εικόνα, όσο και κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες. Ο στόχος είναι η αποφυγή οριζόντιων μέτρων και η τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί.

Τέλος, ανέφερε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε την πρώτη εικόνα από την επίπτωση των μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική.

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς: Από 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας – Επιστρέφει η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν περεταίρω χαλάρωση των μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πανδημία …