Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Γκάφα Ξανθού: Επικύρωσε τις εκλογές στον ΠΙΣ με μία έδρα λιγότερη

Γκάφα Ξανθού: Επικύρωσε τις εκλογές στον ΠΙΣ με μία έδρα λιγότερη

Εκλογές με λανθασμένο αποτέλεσμα επικύρωσε ο Υπουργός Υγείας, αφού πρωτοφανώς αγνοείται η μία έδρα του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)! Ο Α. Ξανθός επικύρωσε αποτέλεσμα με 14 έδρες και όχι με 15, που είναι το νόμιμο και το οποίο προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες.

«Η ρηχότητα, με την οποία αντιμετωπίζει ο σύντομα απερχόμενος Υπουργός Υγείας την εκλογική διαδικασία στον ΠΙΣ, αποδεικνύει τη στόχευση που έχουν τα στελέχη της νυν κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα. Επιδιώκουν να ελέγχουν ακόμη και τους γιατρούς, στην περίοδο που ξεκινά τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, μετά τις εθνικές εκλογές. Οι παρασκηνιακές διαδικασίες του Ανδρέα Ξανθού αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι αδιαφορεί επιδεικτικά για την ένσταση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που εκκρεμεί κατά της εκλογικής διαδικασίας στις 22 Ιουνίου, αφού δεν επετράπη στον Αντιπρόεδρο του ΙΣΑ να ψηφίσει.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα η πολιτική σκοπιμότητα του απερχόμενου Υπουργού Υγείας, ο οποίος, ενώ έκανε δεκτές τις ενστάσεις κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία (3 Μαρτίου), χωρίς να τις εκδικάσει η δικαιοσύνη, αδιαφόρησε για την πρόσφατη ένσταση του ΙΣΑ για την παράνομη πράξη της στέρησης του δικαιώματος ψήφου μέλους του, προχωρώντας σε βιαστική επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς καν να προβεί στην απλή πράξη της πρόσθεσης των εδρών», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των Αθανασίου Εξαδάκτυλου, Άννας Μαστοράκου και Γιώργου Ελευθερίου.

Check Also

ΠΙΣ: Κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο αν δεν ληφθούν μέτρα για το clawback

Με κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει ο Σεπτέμβριος για τον διαγνωστικό κλάδο, όπως όλα δείχνουν, καθώς διαγνωστικά …