Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Β. Κικίλιας: Παράταση 20 ημερών στην επίταξη των γιατρών – Με τα αποθέματα των εμβολίων της Astrazeneca θα εμβολιαστούν οι 30άρηδες

Β. Κικίλιας: Παράταση 20 ημερών στην επίταξη των γιατρών – Με τα αποθέματα των εμβολίων της Astrazeneca θα εμβολιαστούν οι 30άρηδες

Για ακόμη 20 ημέρες παρατείνεται η επίταξη των ιδιωτών ιατρών όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραμένουν αυξημένες λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, παρά το γεγονός ότι καταγράφεται μία σχετική σταθεροποίηση με τάσεις κάμψης.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, υποστήριξε πως ενδεχομένως τον Μάιο να φτάσουμε τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια. Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να μην αναβάλλουν τον εμβολιασμό, καθώς αποδεδειγμένα σώζει ζωές.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 30-39 μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, είπε πως “έτσι δίνεται η ευκαιρία λόγω αποθεμάτων της Astrazeneca να μπορέσουμε και σε νεότερες ηλικίες να δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν”. Σύμφωνα με τον υπουργό η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη και ήδη από την επόμενη ημέρα θα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι κλείσουν ραντεβού.

Check Also

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Άμεση η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα της εθνικής προσπάθειας για την ταχεία επίτευξη …