Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βασίλης Κικίλιας: Από τις 19 Νοεμβρίου η «επίσημη έναρξη» του αντικαπνιστικού – Θερμάστρες με…επιδότηση σκέφτεται η κυβέρνηση για να στηρίξει τις καφετέριες!

Βασίλης Κικίλιας: Από τις 19 Νοεμβρίου η «επίσημη έναρξη» του αντικαπνιστικού – Θερμάστρες με…επιδότηση σκέφτεται η κυβέρνηση για να στηρίξει τις καφετέριες!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος θα κάνει…την «επίσημη έναρξή» του από τις 19 Νοεμβρίου. Για την ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό, οι αρχές που εμπλέκονται στους ελέγχους, περιορίζονται σε απλές συστάσεις.

Ο κ. Κικίλιας, μάλιστα, τόνισε ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα και των δύο πλευρών – καπνιστών και μη καπνιστών -, υποστηρίζοντας πως το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο να δοθεί επιδότηση στις καφετέριες, ώστε να αγοράσουν θερμάστρες για τους εξωτερικούς τους χώρους και να μπορούν να καπνίζουν όσοι το επιθυμούν και τον χειμώνα.

Κατά τα άλλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού, ακόμη και στα κέντρα διασκέδασης και τα καζίνο.

Check Also

Κικίλιας σε ΟΕΝΓΕ: Άδικος ο καταλογισμός προστίμων σε γιατρούς που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, στο …