Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: 26.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Άνοιγμα δραστηριοτήτων ανά περιοχή εξετάζει η Επιτροπή

Βάνα Παπαευαγγέλου: 26.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα – Άνοιγμα δραστηριοτήτων ανά περιοχή εξετάζει η Επιτροπή

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 5,3, είπε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, όπως τόνισε παραμένει η επιβάρυνση σε όλη τη χώρα με 26.000 ενεργά κρούσματα, με 5.500 ασθενείς νανοσηλεύονται λόγω κορονοϊού και με την πίεση στο ΕΣΥ να συνεχίζεται ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μεγάλη διασπορά τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στους εξωτερικούς χώρουςθα πρέπει να μας κρατήσουν σε εγρήγορση υποστηρίζει η κα Παπαευαγγέλου.

Η κάλυψη των ΜΕΘ ανέρχεται στο 86% στηνεπικράτεια και στο 91% σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλός και θα παραμείνει έτσι και την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, η καθηγήτρια υποστήριξε ότι θα εξεταστεί και το άνοιγμα δραστηριοτήτων ανά περιοχή και όχι οριζόντια, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεμένα.

Check Also

Ο εμβολιασμός είναι το trend της εποχής

Όταν πρωτοξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, τα social media είχαν γεμίσει με φωτογραφίες πολιτικών που έκαναν πρώτοι …