Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται τις επόμενες 1-2 εβδομάδες με αύξηση των διασωληνωμένων

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται τις επόμενες 1-2 εβδομάδες με αύξηση των διασωληνωμένων

Προκαλεί ανησυχία η μη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη 3 εβδομάδες από την λήψη μέτρων, τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο.

Η ίδια υποστήριξε ότι τα δεδομένα στην Αττική και την Βόρεια Ελλάδα δείχνουν μία σταθεροποίηση, ωστόσο αυξητικές τάσεις καταγράφονται στη Θεσσαλία.

Ξ καθηγήτρια τόνισε ότι το Σύστημα θα συνεχίσει να πιέζεται για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες και οι διασωληνωμένοι θα αυξάνονται.

Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε επειδή κάποιος δικός μας νόσησε ελαφρά ή το πέρασε ασυμπτωματικά, είπε η κα Παπαευαγγέλου, ούτε πρέπει να χαλαρώνουμε επειδή οι περισσότεροι που πεθαίνουν είχαν υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι άτρωτος.

Check Also

Ο εμβολιασμός είναι το trend της εποχής

Όταν πρωτοξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, τα social media είχαν γεμίσει με φωτογραφίες πολιτικών που έκαναν πρώτοι …