Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου – Απαραίτητη η μάσκα στις παρελάσεις

Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου – Απαραίτητη η μάσκα στις παρελάσεις

Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως επίσης και το ποσοστό θετικότητας το οποίο έφτασε στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα είπε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου είναι διαφορετική ανά γεωγραφική περιοχή. Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται σε Γρεβενά, Ημαθία, Μαγνησία, ενώ επιδείνωση υπάρχει και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην Αττική η κατάσταση είναι σταθερή, με μεγαλύτερη επιβάρυνση να καταγράφεται στη Δυτική Αττική, ενώ την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε αύξηση και στον Βόρειο Τομέα.

Αναφερόμενη στο θέμα των παρελάσεων, μαθητικών ή στρατιωτικών, η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως, κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, όπου κι αν γίνει αυτή, όλοι πρέπει να φοράμε τη μάσκα.

Check Also

Νέος πρόεδρος ΚεΣΥ ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας Δημήτρης Μπούμπας

Σήμερα Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου, συνήλθε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και …