Αρχική / Επικαιρότητα / Από σήμερα ενεργή και η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Από σήμερα ενεργή και η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά άτομα τα οποία έχουν σοβαρή, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης (π.χ. πολίτες σε μόνιμο κλινοστατισμό, με βαριά ψυχική νοητική νόσο, Αλτσχάιμερ κ.λπ.).

Την πιστοποίηση και ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να πραγματοποιήσει οποιοσδήποτε γιατρός στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης «Ελευθερία». Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Σημειωτέον ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον έχει ήδη ξεκινήσει σε απομακρυσμένες περιοχές.

Check Also

Κοντοζαμάνης: «Οι ρυθμίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι εθνικά απαραίτητες, δημοκρατικά υπεύθυνες και κοινωνικά ευαίσθητες»

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή επί της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, …