Αρχική / Επικαιρότητα / Αποκαλύφθηκε το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στον νομό Έβρου

Αποκαλύφθηκε το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στον νομό Έβρου

Κύκλωμα με πλαστά rapid test για Covid-19 αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και, στη συνέχεια, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τα παρουσίαζαν στην εργασία τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, που είχαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη δράση, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους είναι ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ένας στρατιωτικός που λάμβαναν συστηματικά ψεύτικες βεβαιώσεις ότι έχουν κάνει rapid test.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο και ανέλαβε την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα (ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή αν έχει και άλλες προεκτάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Έβρου:

«…Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία, σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Check Also

Έντονη ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα – Από 40-60% η αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές

Την ανησυχία της για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε πριν από …