Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους

Ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη – αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία αφορά σε περίπου 285.000 ανοσοκατεσταλμένους πολίτες. Από χθες, 13 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες άρχισαν να λαμβάνουν υπενθυμιστικά για να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Η τρίτη δόση θα γίνεται μόνο με mRNA εμβόλιο (Pfizer ή Μoderna), ανεξαρτήτως του είδους εμβολίου που είχε κάνει αρχικά ο κάθε πολίτης.

Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να χορηγείται 6 έως 8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, στις παρακάτω ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου:

  • Άτομα με μεταμόσχευση. Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.
  • Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.
  • Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή.
  • Άτομα με καρκίνο συμπαγούς οργάνου που υποβάλλονται σε θεραπεία και στη θεραπεία περιλαμβάνεται η χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπεία.
  • Άτομα με αιματολογικό καρκίνο κατά την τελευταία πενταετία.
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή άτομα με HIV λοίμωξη, τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ανοσοκατασταλμένους θα ακολουθήσει για τρίτη δόση η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, αξιολογούνται τα δεδομένα για τη συνέχεια της κατάταξης των πληθυσμιακών ομάδων με άλλα χρόνια νοσήματα.

Check Also

Τρίτη δόση και σε άτομα με υψηλό κίνδυνο νόσησης συνέστησε η διευθύντρια του CDC, παρά την αντίθετη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η Rochelle Wallensky, αποφάσισε να συστήσει …