Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοίγουν όλες οι τάξεις του Λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα – Έντονες διαφωνίες στην Επιτροπή των ειδικών

Ανοίγουν όλες οι τάξεις του Λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα – Έντονες διαφωνίες στην Επιτροπή των ειδικών

Το άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, φέρεται να αποφάσισε, μετά από έντονη συζήτηση, η επιτροπή των ειδικών.

Πληροφορίες θέλουν αρκετά από τα μέλη της επιτροπής να εκφράζουν αντιρρήσεις για το άνοιγμα όλων των τάξεων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Το επιχείρημα των ειδικών ήταν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις τρεις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ακολουθώντας την πρακτική που εφαρμόστηκε και για το λιανεμπόριο. 

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκε στη δική της τοποθέτηση να ανοίξουν και οι τρεις βαθμίδες του Λυκείου και όχι μόνο η Γ’ Λυκείου, όπως είχε αρχικά εξεταστεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν και τηλεκπαίδευση, αλλά και δια ζώσης εκπαίδευση συνδυαστικά.

Οι  πληροφορίες θέλουν αρκετούς επιστήμονες υπέρ της άποψης να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, και όχι οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, ώστε να μην αυξηθεί η κινητικότητα στις πόλεις.

Από την άλλη, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η χρήση των self test από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι αποστάσεις, οι μάσκες, η υγιεινή των χεριών, αλλά και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, κατά την απογευματινή ενημέρωσητου Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, στην οποία σήμερα, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, θα βρίσκονται και η Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Check Also

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid tests

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα …