Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Έντονη ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα – Από 40-60% η αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές

Έντονη ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα – Από 40-60% η αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές

Την ανησυχία της για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε πριν από λίγο η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως η αυξητική τάση κυμαίνεται από 11 έως 36% ανάλογα με τον νομό. Η κα Γκάγκα τόνισε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση αυτή αφορά κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους, γεγονός που φαίνεται από τις νοσηλείες σε κλίνες Covid-19 και στις ΜΕΘ.

Από τη μεριά της η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε ότι καταγράφεται διπλασιασμός των κρουσμάτων στην Ξάνθη, η αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη ανέρχεται στο 60%, ενώ στη Δράμα, τον Έβρο και την Πιερία φτάνει το 40%.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια, η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς συνεπάγεται αύξηση της νοσηρότητας και αύξηση της πίεσης που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην Επικράτεια ανέρχονται στις 20.000 και το 37% αυτών που νοσηλεύονται στην παρούσα φάση, ανήκει στις ηλικίες 45-65 ετών.

Παρόλα αυτά, η πανδημία στη χώρα μας παρουσιάζει μία σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση.

Check Also

Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου – Απαραίτητη η μάσκα στις παρελάσεις

Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως επίσης και το ποσοστό θετικότητας το οποίο έφτασε …