Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Έκτακτη σύσκεψη για ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

Έκτακτη σύσκεψη για ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

Ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Ενώσεων και των επαγγελματικών Φορέων συγκάλεσε χθες το βράδυ το Δ.Σ του ΙΣΑ, με θέμα το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η νομική και η οικονομική υπηρεσία του ΙΣΑ, ενημέρωσε τους παριστάμενους, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το νέο σύστημα για τον ιατρικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν το νέο σύστημα οδηγεί σε άμεση δήμευση του εισοδήματος των γιατρών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% και πρόκειται να οδηγήσει στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους ενώ απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

«Όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη θανατική καταδίκη του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την επαγγελματική εξαθλίωση του ιατρικού κλάδου. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο ΙΣΑ πρόκειται να οργανώσει μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 10.30 π.μ. ,στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Check Also

ΙΣΑ: Οι οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολεία

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία …