Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / 10ο διεθνές Συνέδριο Αθλητιατρικής: Οι μυοσκελετικές κακώσεις στο επίκεντρο

10ο διεθνές Συνέδριο Αθλητιατρικής: Οι μυοσκελετικές κακώσεις στο επίκεντρο

Oι κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος αποτελούν τα πιο συχνά προβλήματα υγείας στους αθλητές. Η σύχρονη αθλητική τραυματιολογία επικεντρώνεται στον τομέα της πρόληψης με την κατάλληλη προετοιμασία και προπόνηση του αθλητή, στην εφαρμογή νέων χειρουργικών μεθόδων και των αποτελεσματικών τεχνικών αποκατάστασης.

Στο 10ο διεθνές Συνέδριο Αθλητιατρικής «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα», θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και φροντιστήρια σε τομείς της αθλητικής τραυματιολογίας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018 στο  Grand Hotel Palace από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων Ορθοπαιδικών αναγνωρισμένου κύρους.

Ιδιαίτερα θα προσεγγιστεί το θέμα της σχέσης των αθλητικών κακώσεων με την έντονη, εξαντλητική δράση που απαιτεί ο σύχρονος αθλητισμός.

Οι σύνεδροι ορθοπαιδικοί, φυσίατροι, αθλητίατροι, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, προπονητές και αθλητές, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και να απευθύνουν ερωτήματα σε ειδικούς επιστήμονες, οπως οι καθηγητές Φ. Σάιεχ, Ε. Τσιρίδης, Μ. Σαββίδης, Π. Γκιβίσης, Σ. Παπαστεργίου, Μ. Πουτούπνης, Κ. Γαλάνης, Θ. Μπεσλίκας, Π. Τσακλής, Β. Πανταζής, Γ. Κούτρας κ.ά.

Check Also

OsteoStrong για δυνατό μυοσκελετικό σύστημα: Έρχεται το τέλος της οστεοπόρωσης;

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ο Δρ. John Jaquish, εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, ο …