Αρχική / Επικαιρότητα / Τζανάκης: Περισσότερα από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα ημερησίως

Τζανάκης: Περισσότερα από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα ημερησίως

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι τα πραγματικά κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. «Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται», σχολίασε ο κ. Τζανάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η κορύφωση των λοιμώξεων να προκύψει και αυτή την εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως», σημείωσε, λέγοντας ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Ως προς το θέμα της 4ης δόσης, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι αποτελεί ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60, ενώ τα άτομα 50 έως 60 ετών θα πρέπει να το συζητήσουν με τον γιατρό τους, καθώς η χορήγησή της ή όχι εξαρτάται και από την κατάσταση της υγείας τους.

Ως προς την ενδεχόμενη επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ο καθηγητής δήλωσε αντίθετος: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δεν νιώθει ασφαλής, ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη, η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική, ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

Check Also

Ανησυχία για νέο χειμερινό κύμα της πανδημίας: Πιθανή η αύξηση των θανάτων το επόμενο διάστημα

Ένα νέο χειμερινό πανδημικό κύμα κορονοϊού δείχνει να απειλεί το βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και …