Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Υπουργείο / Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας (World GO Day): «Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!»

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας (World GO Day): «Χρωμάτισε τον πλανήτη μωβ! Χρωμάτισε την Ελλάδα μωβ!»

Η 4η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, World GO Day, είναι εδώ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες ασθενείς από 25 και πλέον χώρες, θα συναντηθούν με πάνω από 60 οργανισμούς υγείας, ομάδες εξειδικευμένων παρόχων υγείας και ειδικών, για να υποστηρίξουν έναν στόχο: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, με τους οποίους διαγιγνώσκονται περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες κάθε χρόνο.

Το 2022 εστιάζουμε στον καρκίνο του ενδομητρίου, με κύριο θέμα την επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και τη σωματική δραστηριότητα, ως βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά του καρκίνου του ενδομητρίου.

Βάλτε τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά σας! # goforhealthylifestyle

Βάλτε την Πρόληψη στη ζωή σας! #goforprevention

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, o Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» ΚΕΦΙ συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη δράση «GOforAction» – «Βάλε τη δράση στη ζωή σου».

Απώτερος στόχος είναι, μέσα από διαφορετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο με ενημερωμένες γυναίκες που μεριμνούν για την υγεία τους!

Οι φετινές δράσεις στη χώρα μας έχουν 3 πυλώνες:

  • Ο πρώτος πυλώνας αφορά τη δράση αυτή καθαυτή. Δίνουμε το τρίτο μας ραντεβού για τον αγώνα μπάσκετ, όπου γνωστοί αθλητές όλων των αθλημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών και άλλων φίλων, για να «Βάλουν ένα καλάθι για τη Γυναίκα της ζωής τους». Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν ένα μόνο στόχο: τη νίκη ενάντια στον καρκίνο. Η εμπλοκή αντρών και γυναικών στη δράση επίσης πολύ σημαντική, αφού οι γυναικολογικοί καρκίνοι, όσο και αν αφορούν μόνο τη γυναίκα, επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.
    Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 10:00 – 13:00, στο κλειστό Γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2, Πεδίον του Άρεως).
  • Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην ενημέρωση και τα σόσιαλ μίντια. Αναρτήσεις με πληροφορίες και βίντεο για τους γυναικολογικούς καρκίνους θα «παίζουν» όλο τον Σεπτέμβρη στα σόσιαλ μίντια του Συλλόγου (https://www.facebook.com/Erifyle και https://www.facebook.com/skkefi), ενημερώνοντας το κοινό για τους τρόπους πρόληψης, τα συμπτώματα και τη διαχείριση της νόσου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων.
    Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου κάνουμε στα σόσιαλ μίντια αναρτήσεις σε μωβ χρώμα, δείχνοντας την υποστήριξή μας στις γυναίκες που νοσούν.
  • Τρίτος πυλώνας και πολύ σημαντικός, είναι η ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού σχετικά με τα προβλήματα διαχείρισης της νόσου. Θα έχουμε την τιμή να είμαστε ομιλητές στο Συνέδριο των Γυναικολόγων – Ογκολόγων στις 16-18 Σεπτεμβρίου, όπου θα παραθέσουμε τα αρχικά στοιχεία μιας έρευνας που διεξάγουμε σχετικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών, τις παρενέργειες της νόσου και των θεραπειών, αλλά και την επικοινωνία με τους γιατρούς, ελπίζοντας στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

Γιορτάστε μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας #GOday2022!

Χρωματίστε τον Πλανήτη Μωβ!

Check Also

ΕΟΔΥ: Δράσεις για την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS/HIV

Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS με …