Αρχική / Επικαιρότητα / Οικονόμου: Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων

Οικονόμου: Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων

«Κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους των 60 ετών και άνω θα επιβληθεί και βεβαιώνεται στην εφορία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι πάνω από 200.000 πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν εμβολιαστεί, γεγονός που συνιστά μεγάλη επιτυχία.

«Οφείλουμε να επιμείνουμε, το εμβόλιο είναι εκεί. Το μέτρο της επιβολής του προστίμου θα ισχύσει. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας στους άνω των 50 ετών, ανέφερε ότι, προς το παρόν, πρόκειται για μια σκέψη πάνω στο τραπέζι. Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν θα πάμε ή όχι στην απόφαση αυτή.

«Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι το 85%-87% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Το αν με τη μετάλλαξη «Όμικρον» τελειώνει η πανδημία αποτελεί υγειονομικό θέμα, σχολίασε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και δεν προκαλεί τόσο βαριές νοσηλείες. «Πρέπει να παρακολουθούμε τις επιστημονικές μελέτες και τις ανακοινώσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος σχετικά με τα νέα φάρμακα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ήδη έχουν διατεθεί μονοκλωνικά γρήγορα σε πάνω από 50 νόμους της χώρας, ενώ μόλις θεωρηθεί ασφαλής η χορήγηση και άλλων φαρμάκων, η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για την προμήθειά τους.

Check Also

Αναρτήθηκαν οι προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα του 1ου τριμήνου 2023, τα σκευάσματα των οποίων έληξε η πατέντα και τα γενόσημά τους

Σε συνέχεια της από 23-05-2023 ανάρτησης των προτεινόμενων προς διαβούλευση τιμών των νέων φαρμακευτικών προϊόντων …