Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Μάσκα παντού και μέτρα για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού τον Δεκαπενταύγουστο εάν χρειαστεί

Μάσκα παντού και μέτρα για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού τον Δεκαπενταύγουστο εάν χρειαστεί

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα και δεν οφείλεται στο άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για έναν επικίνδυνο εφησυχασμό, που μπορεί να οδηγήσει και στην «μεγαλύτερη υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας», αλλά και σε επιπλέον μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

«Έχουμε ένα καλό έλεγχο των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Στο εσωτερικό όμως, φαινόμενα όπως τα πάρτι, δείχνουν ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που τόσο πολύ τους ακούσαμε στην αρχή της πανδημίας. Φαίνεται σαν να το έχουμε ξεχάσει. Γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Είναι ένα μέτρο που  μας θυμίζει συνεχώς ότι ο αόρατος εχθρός, ο κορονοϊός είναι εδώ. Το μέτρο επεκτάθηκε σε αρκετούς κλειστούς χώρους. Ενδεχομένως θα έχουμε μεγαλύτερη  υποχρεωτικότητα της χρήσης της όσο προχωράμε στην πορεία, πάντα με βάση τη συμβουλή των ειδικών».

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας υποστηρίζει ότι είναι ένα ζήτημα που εξετάζουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση περιμένει την απόφασή τους. «Προς το παρόν υπάρχει μια ισχυρή σύσταση και είμαστε  σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας, που έχει επιδείξει πολύ υπεύθυνη στάση. Όσο πλησιάζουμε στο Αύγουστο, που όπως ξέρουμε όλοι, υπάρχουν πολλές και σημαντικές θρησκευτικές γιορτές, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα συγχρωτισμού.

Δεν πάρθηκε ακόμη καμία απόφαση από την επιτροπή των ειδικών που να μας λέει εφαρμόστε υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες μας. Περιμένουμε. Αν αυτό είναι η εισήγηση των ειδικών θα την ακολουθήσουμε. Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι δεν είχαμε ποτέ  πρόβλημα να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις. Ας θυμηθούμε όλοι τι λέγαμε το Πάσχα. Ότι φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς. Έτσι κι αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Ας προσέχουμε», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …