Αρχική / Επικαιρότητα / Ιατρική Σχολή Αθηνών: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η δωρεά του σώματος του Κώστα Καζάκου για εκπαίδευση των φοιτητών

Ιατρική Σχολή Αθηνών: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η δωρεά του σώματος του Κώστα Καζάκου για εκπαίδευση των φοιτητών

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών, με ανακοίνωσή της, αποχαιρέτησε τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντας ως «κίνηση υψηλού συμβολισμού» την απόφασή του να δωρίσει το σώμα του για εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Γεράσιμος Σιάσος, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Νικόλαος Αρκαδόπουλος, αναφέρει:

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μεγάλου μας ηθοποιού και εξαιρετικού ανθρώπου Κώστα Καζάκου. 

Η Ιατρική Σχολή τον τιμά όχι μόνο για την καλλιτεχνική, αλλά και για τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του. Ο Κώστας Καζάκος θέλησε και μετά θάνατον να δείξει την αγάπη του για την Ιατρική Σχολή  Αθηνών και τους φοιτητές μας. Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμηση του στο έργο και την προσφορά της Ιατρικής Σχολής στον Άνθρωπο, δώρισε το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών, επιβεβαιώνοντας και με την τελευταία του επιθυμία την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Σχολής μας. 

Αποχαιρετώντας τον Κώστα Καζάκο, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Check Also

Αρεταίειο: Εγκαινιάστηκε το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ελλάδας

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 το χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci, ένα ευέλικτο χειρουργικό σύστημα …