Αρχική / Επικαιρότητα / Εθελοντική αιμοδοσία από το ΕΚΠΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από το ΕΚΠΑ

Τη Δευτέρα, 27 Aπριλίου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου), μετά από πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΑ, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, και η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Αν. Καθηγήτρια κ. Μαριάννα Πολίτου, επιβεβαίωσαν, σε συνάντηση εργασίας, το αμοιβαίο ενδιαφέρον των φορέων για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα και το άριστο επίπεδο συνεργασίας σε εκπαιδευτικά, επιστημονικά και ερευνητικά θέματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς όλες και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση του ΕΚΠΑ, των φοιτητών και του ΕΚΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τη διασφάλιση της υγείας των αιμοδοτών, η συμμετοχή ήταν ελεγχόμενη και η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό χώρο.

Λαμβάνοντας, όμως, υπ’ όψιν την πάγια ανάγκη για αίμα, το ΕΚΠΑ θα προγραμματίσει νέα Αιμοδοσία και τον επόμενο μήνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι, ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, μόνο ένα μικρό ποσοστό, περίπου 1,5%, είναι αιμοδότες.

Αυτή η στάση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Με μία μόνο αιμοδοσία, μπορεί κανείς να σώσει 3 ζωές!

Check Also

Νέες συνεργασίες Pfizer CDI για την ανάπτυξη καινοτομιών που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, δίνοντας σταθερά έμφαση στην Έρευνα και  Καινοτομία, που …