Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διπλή Βράβευση της Roche Hellas στα Prix Galien Greece 2019

Διπλή Βράβευση της Roche Hellas στα Prix Galien Greece 2019

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Roche Hellas στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων Φαρμακευτικής Καινοτομίας Prix Galien Greece 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο που αποτελεί την πρώτη εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αντι-PDL1 ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης και έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς στη 2η γραμμή του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και μακράς διάρκειας ανταποκρίσεις στο μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνο. Παράλληλα, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερο Προϊόν Ιατρικής Τεχνολογίας» με το FoundationOne CDx και το FoundationOne Liquid. Το FoundationOne CDx είναι η πρώτη ανάλυση ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, εγκεκριμένη από τον FDA ως ευρύ συνοδό διαγνωστικό εργαλείο (CDx), για δείγματα ιστού ασθενών με συμπαγείς όγκους ενώ το FoundationOne Liquid είναι μια συμπληρωματική δοκιμασία υγρής βιοψίας, για ασθενείς που δε διαθέτουν ιστό ή για παρακολούθηση της θεραπείας των ασθενών.

«Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών και ιατρικών λύσεων, που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και προσφέρουν πραγματικά οφέλη, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία», σχολίασε η κα Δήμητρα Κιντώνη, Portfolio Strategy Director της Roche Hellas.

Η κα Ξένια Καπόρη, External Affairs Director της Roche Hellas, ανέφερε από τη μεριά της ότι, «στη Roche Hellas δραστηριοποιούμαστε με στόχο, να εξασφαλίζουμε στους ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, που αυξάνουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους. Πεποίθησή μας είναι ότι η καινοτομία στο χώρο του φαρμάκου δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κινητήριο μοχλό για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, το οποίο θα δημιουργεί οφέλη για τους ασθενείς, για την ιατρική κοινότητα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου και για την εθνική οικονομία».

Check Also

Η Roche έδωσε δυναμικά το «παρών» για μια ακόμα χρονιά στο Greece Race for the Cure®

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas, ως OneRoche, συνεπείς όπως κάθε χρόνο στο …