Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ», τονίζει ο ΙΣΑ μετά το περιστατικό στον Ευαγγελισμό

«Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ», τονίζει ο ΙΣΑ μετά το περιστατικό στον Ευαγγελισμό

«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας. Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος», τονίζει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά το περιστατικό στον Ευαγγελισμό, κατά το οποίο μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε γραφείο ιατρού, κατηγορώντας τον ότι δέχεται φακελάκια.

«Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας», σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ο οποίος σημειώνει ότι το περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και ότι η κοινωνία σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλέπονται συγκεκριμένες νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία των λειτουργών της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη. «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι’ αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί», καταλήγει ο ΙΣΑ, καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …