Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Γ. Κωτσιόπουλος: Έρχεται το Hospital@Home για κατ’ οίκον νοσηλεία καρκινοπαθών

Γ. Κωτσιόπουλος: Έρχεται το Hospital@Home για κατ’ οίκον νοσηλεία καρκινοπαθών

Το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να υλοποιήσει σε πιλοτική βάση το πρόγραμμα Hospital@Home που αφορά στους καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Health World του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Tο σύστημα υγείας στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Tο Hospital@Home θα επιτρέπει την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων στο σπίτι για ασθενείς με καρκίνο και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 14 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωτσιόπουλος, η αρχή θα γίνει, με τους υπάρχοντες πόρους, από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Το δε πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Χρήση της τεχνολογίας όπως η τηλεϊατρική
  • Διασύνδεση με 8 κέντρα σε ισάριθμα νοσοκομεία

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ελέγχονται από τον Οργανισμό Ποιότητας ΟΔΙΠΥ.

Όταν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα 8 νοσοκομεία που θα επιλεγούν μέσω διαγωνισμού. Ο εν λόγω διαγωνισμός θα γίνει εντός Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Check Also

ΗΔΙΚΑ: Αποστολή ερωτηματολογίων σε πολίτες για αξιολόγηση των Υπηρεσιών Υγείας

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον …