Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού στους 5,5 μήνες – Ποιοι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού στους 5,5 μήνες – Ποιοι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης

Δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση είναι 2.100.000 πολίτες, ενώ έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000 και έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης είναι οι εξής:

Οι πολίτες 18 ετών και άνω. Όσοι έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και AstraZeneca, θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αναμνηστική δόση γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση) και η πλατφόρμα, μετά την τελευταία σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα ανοίγει στους 5,5 μήνες.

Από την Παρασκευή το βράδυ, η πλατφόρμα θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού για την πραγματοποίηση της τρίτης, αναμνηστικής, δόσης.

Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Αυτή η ομάδα πολιτών θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση) και της Johnson & Johnson.

Οι ανοσοκατασταλμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Check Also

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία της χώρας θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην …