Αρχική / Επικαιρότητα / Έρχονται «έξυπνα» μέτρα χαλάρωσης σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο – Ανακοινώσεις μέχρι αύριο

Έρχονται «έξυπνα» μέτρα χαλάρωσης σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο – Ανακοινώσεις μέχρι αύριο

Αφ’ ενός η οικονομική στενότητα που προκάλεσε το παρατεταμένο lockdown και, αφ’ ετέρου, η κούραση του κόσμου λόγω των πολλών περιορισμών, οδήγησαν την κυβέρνηση στο να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να προχωρήσει, παρά τα νούμερα-ρεκόρ των κρουσμάτων, στην εφαρμογή «έξυπνων» μέτρων χαλάρωσης. Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης», ευνοούμενα από την αύξηση των εμβολιασμένων, αλλά και τον καιρό που σταδιακά θα αρχίσει να καλυτερεύει.

Τα μέτρα χαλάρωσης προανήγγειλε εμμέσως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN, κάνοντας λόγο για σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο.

Αναμένεται, κατ’ αρχάς, να επιτραπούν και πάλι οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αθλούνται και σε περιοχές εκτός του δήμου διαμονής τους.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να πάρει παράταση μία εβδομάδα και να μετατεθεί για τις 29 Μαρτίου, καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων έχει λειτουργήσει μάλλον αποτρεπτικά στο να ανοίξει στις 22 του μηνός, όπως σχεδιαζόταν αρχικά. Όταν πλέον ανοίξει το λιανεμπόριο, οι πολίτες θα αποστέλλουν SMS με κωδικό στο 13032, ο οποίος θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Επιπλέον, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, ενώ ενδέχεται να ανοίξουν άμεσα και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Η δε εστίαση δεν αναμένεται να ανοίξει πριν τις 19 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, από το Σάββατο 20 Μαρτίου αναμένεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας να μεταφερθεί στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές. Στις 22 Μαρτίου θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού.

Τέλος, στις 29 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Check Also

Προαιρετική από σήμερα η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις

Χαλάρωση από σήμερα του μέτρου που αφορά στη χρήση μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια, όσο και …