Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Χρυσή διάκριση για την Takeda στην κατηγορία e-health

Χρυσή διάκριση για την Takeda στην κατηγορία e-health

Δύο βραβεία απέσπασε η εταιρεία Takeda στα Healthcare Business Awards, το πρώτο εκ των οποίων αφορά τη χρυσή διάκρισή της στην κατηγορία ehealth. Η βράβευση αφορούσε την καινοτόμο εφαρμογή VR (virtual reality). Στο πρόσφατο 26o Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας, όσοι επισκέφτηκαν το εκθεσιακό περίπτερο της Takeda, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν ήταν απλώς ένα τρισδιάστατο video, αλλά ένα διαδραστικό ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα και έτσι ο κάθε χρήστης μπορούσε να μάθει το μηχανισμό δράσης ενός νέου φαρμάκου της εταιρίας, για το πολλαπλό μυέλωμα.

Σε έναν ειδικό θάλαμο και φορώντας μια ειδική mobile συσκευή ο κάθε γιατρός είχε τη δυνατότητα να δει πώς δρα το συγκεκριμένο φάρμακο μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, και να αλληλεπιδράσει μέσω ρεαλιστικής 360 μοιρών τρισδιάστατης απεικόνισης. Ο κάθε ιατρός, χρήστης της συσκευής μπορούσε μέσα από αυτή τη διαδραστική εμπειρία να «σκοτώσει» εικονικά τα επιβλαβή καρκινικά κύτταρα.

Μέσα από τεχνολογίες αιχμής η εταιρεία προχωρά στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας με καινοτόμους τρόπους, προσαρμόζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως mobile health, τις δυνατότητες και την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, τα κοινωνικά δίκτυα, τη δημιουργία αλληλεπιδραστικών διαδικτυακών τόπων για επαγγελματίες υγείας και για το ευρύ κοινό.

Επίσης, η Takeda διακρίθηκε με BRONZE βραβείο στην κατηγορία της Εταιρικής Υπευθυνότητας για την πρωτοβουλία «Συν-τρέχουμε για τη ζωή», η οποία αφορά Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης, το Δήμο Βριλησσίων αλλά και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Στη δράση συμμετείχε το προσωπικό της εταιρείας με την ευρεία συμμετοχή του και την ανιδιοτελή στήριξη της προσπάθειας αυτής, μαζί με πολίτες από τους παραπάνω δήμους. Παράλληλα, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία πραγματοποίησε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σημασία της δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων, συμπλήρωσε αιτήσεις εγγραφής εθελοντών και παράλληλα συνέλεξε δείγματα σιέλου από εθελοντές.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία που υπήρξαν αυξημένες ανάγκες στην ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως στις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας, η Takeda, μαζί την ΚΕΔΕ προχώρησαν στη σύμπραξη σε αυτή τη δράση, που σκοπό είχε να συνεισφέρει οικονομικά και με την παροχή φαρμακευτικού υλικού, στην κάλυψη αναγκών των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι ειδικά αυτή την περίοδο δοκιμάζονται από το προσφυγικό ζήτημα και χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο οργανισμός μας διακρίνεται για την κοινωνική του συνεισφορά, καθώς και για τις καινοτόμες λύσεις που παρέχει στην επιστημονική κοινότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Takeda MCO Balkans, Jaakko Lina.

Check Also

Επιχειρηματικά άριστος και βραβευμένος ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Τρεις σημαντικές διακρίσεις στον τομέα της επιχειρηματικής αριστείας έλαβε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) …