Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / To «προΣfEEρουμε» στο Καστελόριζο!

To «προΣfEEρουμε» στο Καστελόριζο!

Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» έκανε την έκτη στάση της στο Καστελόριζο. Οι Πρόεδροι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, δρ. Αντώνιος Αυγερινός και κ. Πασχάλης Αποστολίδης αντίστοιχα, παρουσία στελεχών του ΕΕΣ και του ΣΦΕΕ, επισκέφθηκαν την ακριτική περιοχή του Καστελόριζου, όπου διέθεσαν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης στο Γυμνάσιο Λ/Τ, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καστελόριζου, προκειμένου να καλυφθούν καταγεγραμμένες ανάγκες των μαθητών και, εν γένει, των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής.

Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης για την προαγωγή της υγείας.

«Σε μια δύσκολη εποχή, η αγκαλιά του ‘προΣfΕΕρουμε’ έχει καταφέρει να συμπεριλάβει κάθε συμπολίτη που μας έχει ανάγκη. Το ταξίδι συνεχίζεται και ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς, Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Λήμνος», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης.

«Ο έκτος σταθμός του ‘προΣfΕΕρουμε’ στο Καστελόριζο μάς δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς έχουμε καταφέρει να ενώσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα από μία τόσο δύσκολη αποστολή», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, δρ. Αντώνης Αυγερινός.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε από τη Ρόδο, τον Οκτώβριο του 2016, και συνεχίστηκε στη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη. Παράλληλα, ωφελήθηκαν: το Άσυλο Ανιάτων, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 9 δομές που φιλοξενούν πάνω από 200 παιδιά και περίπου 630 ασθενείς/ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες), ενώ έχουν χορηγηθεί πάνω από 55.000 συσκευασίες φαρμακευτικού υλικού, αναλώσιμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχουν εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ (AbbVie, Angelini, Bayer, Galenica, Genesis Pharma, Help, LEO, Merck, Novartis, Pharmaserve Lilly, Pfizer, Sanofi, Servier, Vianex), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) και η Apivita.

Check Also

ΣΦΕΕ: Οι 7 Πυλώνες Δράσης για ένα αποδοτικό ΕΣΥ και μια αποτελεσματική Φαρμακευτική Πολιτική

Με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου του, ως υπεύθυνου κοινωνικού εταίρου, ο ΣΦΕΕ ανακοίνωσε τις προτάσεις …