Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Tη σχέση Yγείας και ανάπτυξης της Eλληνικής Oικονομίας τόνισε ο Γ. Πατούλης στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Tη σχέση Yγείας και ανάπτυξης της Eλληνικής Oικονομίας τόνισε ο Γ. Πατούλης στο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Στην αναγκαιότητα να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου η Υγεία να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο Συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» για τον κλάδο Υγείας.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε εθνικά, με κεντρικό στόχο να υπάρχει μια ισότιμη και δίκαιη παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες, ενώ επισήμανε ότι οι σταθερές βάσεις συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να δημιουργήσουν εκείνες τις προοπτικές που θα ωθήσουν σε νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον Τουρισμό Υγείας, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται τζίρος κάθε χρόνο περίπου 50 δισ. ευρώ, με την Τουρκία το 2016 να κάνει τζίρο 5 δισ. ευρώ μέσω του Τουρισμού Υγείας.

«Ένα κεντρικό ζήτημα είναι η πολιτεία να καταφέρει να νομοθετήσει μέσω βέλτιστων πρακτικών, υιοθετώντας επιτυχημένα παραδείγματα στο εξωτερικό. Πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική αποκέντρωση των κρατικών αρμοδιοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας κοινής Εθνικής Στρατηγικής, μέσω της οποίας θα υπάρχει συνέχεια των στόχων και των δράσεων στα υπουργεία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που εναλλάσσονται σε θέσεις ευθύνης.

«Θα πρέπει να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας και, ταυτόχρονα, θα βοηθήσουμε να επιστρέψουν και εκείνοι που έχουν φύγει. Οι νέοι γιατροί θα μπορούσαν να παραμείνουν στη πατρίδα μας, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, προκειμένου να έρθουν οι ασθενείς εδώ. Είμαστε αξιόμαχοι και έχουμε αξιόμαχο προσωπικό. Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Check Also

Σε «Μ. Βλασταράκος» μετονομάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ

Tο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΙΣΑ, …