Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Στο επίκεντρο οι νέες συμβάσεις

Στο επίκεντρο οι νέες συμβάσεις

Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2016, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των ιδιωτικών παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, ήταν η διαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων με τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκο, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φ. Πατσουράκος, η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ – Μέλος Δ.Σ. Π.Ι.Σ. κα Αννα Μαστοράκου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ.Χατζηπαναγιώτου και ο αντιπρόεδρος κ. Σπ.Κραμποβίτης, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Γ.Βουγιούκας, ο εκπρόσωπος της ΠΕΙΦ κ. Α. Κρεμμύδας, ο εκπρόσωπος του ΣΕΚ (Μεγάλων Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων) κ. Ν. Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του ΠΕΙΚ (Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων) κ. Αλ. Κοκκινάκης.

Ο κ. Βλασταράκος ανέφερε τις θέσεις του Π.Ι.Σ., οι οποίες είναι η σύναψη συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ. και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, για όσους ιατρούς το επιθυμούν, κατά πράξη και περίπτωση, την άμεση εξόφληση των παρόχων υγείας, όπως ορίζει η σύμβαση (εντός 60 ημερών) και τον ποιοτικό έλεγχο των παρόχων μέσα από τους Ιατρικούς Συλλόγους που εκδίδουν την άδεια λειτουργίας ή τον ΕΟΠΥΥ. Όπως είπε, θεωρεί απαράδεκτο να επιβαρύνονται επιπλέον οι πάροχοι, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν μήνες, ή πληρώνονται καθυστερημένα για επιπλέον υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν, στο σύνολό τους, ότι όλοι μαζί κάτω από την ομπρέλα του Π.Ι.Σ., μπορούν να ενισχύσουν τη δράση τους για να εκτελέσουν το καθήκον τους, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία, αλλά και οι απαιτήσεις των πολιτών.

«Ο Π.Ι.Σ. θεωρεί ότι υπάρχει ολιγωρία από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις. Πιστεύει δε, ότι δεν είναι εύκολο να υπογραφούν νέες συμβάσεις μέχρι τις 30.6.2016, οπότε λήγουν οι παλαιές. Είναι απαράδεκτο οι νέοι ιατροί να μην αξιοποιούνται καταλλήλως και να μένουν στην ανεργία, την υποαπασχόληση, ή να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν αφού δεν τους δίδεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Π.Ι.Σ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, αλλά εκφράζει και την αγωνία του για τη περίθαλψη των πολιτών», τονίζουν οι γιατροί.

Check Also

Αποδοχή των μέτρων για τον κορονοϊό μεν, αλλά γενική χαλάρωση μετά την άρση τους, δείχνει έρευνα του ΙΣΑ

Η αποδοχή της πολιτικής που ακολουθήθηκε για την αναχαίτηση της επιδημίας, η ανάδειξη της αξίας …