Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / SmokefreeGreece και Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν το «Παιδί και γραμματόσημο»

SmokefreeGreece και Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν το «Παιδί και γραμματόσημο»

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, διοργανώθηκε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», με επίκεντρο δύο γραμματόσημα αφιερωμένα στην πρωτοβουλία.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τόνισε για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία να δώσει τον λόγο στη νέα γενιά, η οποία αποδεδειγμένα έχει απορρίψει το κάπνισμα. Τα παιδιά εκπαιδεύονται με βάση τις αξίες ενός υγιεινού τρόπου ζωής μακριά από εξαρτήσεις και πλέον διεκδικούν το δικαίωμά τους για ένα καθαρό περιβάλλον. Η συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρει ένα ακόμα «εργαλείο» στους μαθητές για να διαδώσουν το θετικό μήνυμα στους συνομηλίκους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο κ. Μπεχράκης ενθάρρυνε τα παιδιά και το κοινό να αναζητήσουν τα προϊόντα της σειράς στο δίκτυο πώλησης των ΕΛΤΑ ή στις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, να στείλουν μηνύματα και ιδέες τους που θα συμβάλλουν στη πρόληψη του καπνίσματος και να τα αναρτήσουν μέσω των κοινωνικών δικτύων με το διακριτικό #smokefreegreece για να γίνουν μέρος μιας πανελλήνιας προσπάθειας.

Η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς «Παιδί και Γραμματόσημο» έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Πολυχρόνη Γριβέα, ο οποίος δήλωσε ότι, «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως φορέας Επικοινωνίας και με έμφαση στον κοινωνικό τους ρόλο, υποστηρίζουν φορείς και δράσεις ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης, κυρίως των νέων. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτοβουλία SmokefreeGreece πραγματοποιώντας το 2018 την αποστολή 150.000 τετραδίων “Μαθαίνω να μην Καπνίζω”, ενημερώνοντας τα παιδιά για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες και συνεχίζουμε το 2019 την αποστολή του τετραδίου στους μαθητές της Ηπείρου και Κρήτης. Αυτή μας η στήριξη και η καλή συνεργασία επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, σήμερα, με την παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων “Παιδί και Γραμματόσημο”, εκ των οποίων τα δύο, είναι αφιερωμένα στους σημαντικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece, μεταφέροντας το μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην αναμνηστική σειρά, εκτός από τα γραμματόσημα, περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φιλοτελιστών και όχι μόνον:

 • 2 γραμματόσημα SmokefreeGreece
 • 1 γραμματόσημο με την παιδική ζωγραφιά που απέσπασε το 1ο Βραβείο σε Διαγωνισμό της UNESCO
 • 1 γραμματόσημο αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
 • 3 Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας
 • Αριθμημένα λευκώματα της αναμνηστικής σειράς
 • 4 κάρτες μάξιμουμ prepaid, σφραγισμένες με την σφραγίδα της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας της σειράς
 • Τευχίδια 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων SmokefreeGreece
 • 10 Κάρτες με σκηνές και μηνύματα από το μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», διαθέσιμες μόνο από τις δράσεις της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece.

Η κυρία Βάσω Ευαγγελοπούλου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D.Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece παρουσίασε:

 • το μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην Καπνίζω» και τη φιλοσοφία της χρήσης θετικών μηνυμάτων και ζωντανών χρωμάτων για την επιτυχή προσέγγιση των παιδιών ηλικίας 10-12 ετών
 • τις σχολικές παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος, εξειδικευμένες για τρεις ηλικιακές ομάδες μαθητών: Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε τρεις πόλεις, στην Αθήνα στον χώρο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ και στην Τεγέα Αρκαδίας στο παλαιό Δημαρχείο Τεγέας. Περισσότεροι από 000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια τις παρεμβάσεις με πολύ θετική ανταπόκριση και αποτελέσματα.
 • τα βιβλία «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και «Κάπνισμα, Νοσηλευτική Προσέγγιση», τα οποία σε συνδυασμό με τα ειδικά βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης επιμορφώνει εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και γονείς σε σχέση με το κάπνισμα, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν την απαραίτητη γνώση στα παιδιά.

Check Also

Διαδικτυακή ημερίδα ΚΕΦΙ: «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ!»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, σε συνεργασία με …