Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών

Στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και στήριξης της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των προσφύγων και μεταναστών, συνεχίζεται υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι Μπασκόζου, η καμπάνια καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης που ξεκίνησε το Μάιο στην Ειδομένη.

Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και συνεχίζονται σε περισσότερους από 20 χώρους φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα η καμπάνια θα γενικευθεί σε όλους τους χώρους φιλοξενίας της χώρας.

Το πρόγραμμα συντονίζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και οι κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και οι εμβολιασμοί διεξάγονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους Γιατρούς του Κόσμου, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται το Υπουργείο.

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …