Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προϊόντα καπνού

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προϊόντα καπνού

Συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία σε ό,τι αφορά τα προϊόντα καπνού. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, που επανέλαβε την άποψη του ΠΙΣ, ότι ο Νόμος που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε, επίσης, την ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πάταξη του παραεμπορίου καπνικών προϊόντων.

«Οι λεκτικές επισημάνσεις των βλαβερών επιδράσεων που πρέπει να συνοδεύουν τα καπνικά προϊόντα για τη βλάβη που προκαλούν στην υγεία, είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με έρευνες, το 76% των Ελλήνων αισθάνεται θυμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν εφαρμόζει τον Νόμο για τη προστασία από το παθητικό κάπνισμα.

Επίσης το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του Νόμου προστασίας από το παθητικό κάπνισμα, αποτελεί σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Check Also

Διαδικτυακή ημερίδα ΚΕΦΙ: «Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ!»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, σε συνεργασία με …